Spar penge på din vaskemaskine

En vaskemaskine er et uundværligt apparat for de fleste mennesker, og du finder da også en vaskemaskine i de fleste husstande. For 50 år siden var det praktiske apparat forbeholdt de lidt mere velhavende hjem, hvor ”godtfolket” ofte havde et fællesvaskeri, som de kunne benytte til at vaske deres tøj. I dag har vaskemaskinen imidlertid ramt et prisniveau, hvor langt størstedelen af danskerne kan være med. Det er med andre ord muligt at gøre sig et rigtigt godt køb, næste gang man skal ud at købe en vaske-maskine. Strategien med at spare penge på sin vaskemaskine kan gribes an på to måder: Enten kan man gå efter den absolut bedste pris og spare penge på den måde. Eller så kan man gå efter den mest energieffektive model og spare penge på elregningen på lang sigt.

 

 

Den bedste pris på vaskemaskiner

De sidste 5-7 år er der opstået en priskrig på hvidevarer, som automatisk har presset prisen i bund på markedet. Priskrigen er blandt andet opstået grundet en stigende onlinehandel inden for hvidevarer, hvilket har været med til at skærpe konkurrencen blandt forhandlerne. Selv topmodeller bliver solgt til uhørt lave priser, og som forbruger kan det sagtens betale sig at yde en indsats for at finde den absolut bedste pris. Gældende for mange producenter er, at kvaliteten er den samme, hvad end du køber deres billigste model eller deres dyreste model. Miele, som er kendt for at fremstille de absolut bedste vaskemaskiner på markedet, er for eksempel meget åben omkring, at grundprincippet for alle deres vaskemaskiner er det samme. Det, du derfor betaler ekstra for, er en masse ekstra funktioner og features, som kan være med til at optimere din vaskeoplevelse endnu mere.

 

Selvom købsprisen måske er den afgørende faktor for dig, anbefales det stadig, at du først og fremmest finder den vaskemaskinemodel, som bedst matcher dine behov. De fleste vaskemaskiner har en gennemsnitlig levetid på 10 år, hvor Miele brillerer med 20 år. Det er derfor vigtigt, at du også får en vaskemaskine, som du kan få glæde af de næste mange år. Efter afklaring omkring modellen kan du anvende diverse prissammenligningssider på nettet til at finde den forhandler, der har den bedste pris. Husk at der er ekstra penge at spare, hvis forhandleren eksempelvis tilbyder gratis fragt.

 

 

Spar penge på lang sigt

Som nævnt kan du også gå efter en energibesparende vaskemaskine og på den måde sikre dig en besparelse på din elregning i hele vaskemaskinens levetid. En energivenlig vaskemaskine vil ofte have en lidt højere købspris end en vaskemaskine med højt energiforbrug, hvorfor det kan være fristende at spare pengene her og nu. Undersøgelser viser dog, at en energieffektiv vaskemaskine kan tjene differencen på købsprisen hjem relativt hurtigt. Efterfølgende vil det lavere el- og vandforbrug blot være penge i sparegrisen – og ikke mindst en ekstra bonus for miljøet. Ønsker du at købe en energivenlig vaskemaskine, kan du med fordel kigge efter modeller med Go’ Energimærket, da disse tilhører den bedste ende af energiskalaen.

 

 

Kombinationen af billig og energivenlig

Energivenlighed er efterhånden så fast en del af dagsordenen, at du sagtens kan finde en energieffektiv vaskemaskine til en fornuftig pris. Så længe vaskemaskinen har energimærke A, ved du, at du får en energivenlig vaskemaskine. Producenterne er efterhånden blevet så dygtige til at fremstille vaskemaskinerne med fokus på energivenlighed, og ligeledes er forhandlerne udmærket klar over, at det er dét, de fleste forbrugere ønsker. Gør du dit fodarbejde ordentlig, kan du derfor sagtens finde en energieffektiv vaskemaskine til en virkelig fornuftig pris. Har du fået mod på at gå på jagt efter billig vaskemaskine med den rigtige energimærkning, kan du finde et stort udvalg af energibesparende vaskemaskiner hos WhiteAway.com, Skousen.dk eller El24.dk.