Tjen penge med en metaldetektor

Kunne du godt tænke dig at tjene ekstra penge, uden at skulle sidde foran en computerskærm, så er det er tjene penge med en metaldetektor måske lige noget for dig??

 

 

Hvordan kommer man i gang??

For at komme i gang med at tjene penge med en metaldetektor, kræver det en investering af minimum et par tusinde kr. i grej, denne investering kan dog hurtigt tjenes hjem igen. For at komme i gang skal du investere i minimum en metaldetektor og en eller anden slags skovl, alt andet er kun for at øge effektiviteten samt bekvemligheden ved at gå og metaldetekte.

 

 

Hvor kan man søge??

Som udgangspunkt kan du søge alle de steder som du ejer og/eller har tilladelse til at søge på.

 

Ejer du ikke din egen grund, så er det muligt i mange kommuner at søge om en tilladelse til at gå på et eller andet jordareal eller en strand. Det er også muligt, hvis du bor i nærheden af nogle marker, at spørge ejeren af en given mark om det er i orden at du søger på hans mark, når høsten f.eks. er i hus. Du kan f.eks. tilbyde, at i deler alt af værdi 50/50, på denne måde vil landmanden måske være mere tilbøjelig til at give dig tilladelse til at søge på hans mark.

 

 

Hvad kan man tjene??

Overordnet er der to måder at tjene penge med metaldetektor.

 

1. Tjen penge på danefæ, altså gamle oldtidsfund og andre genstande af f.eks. ædle metaller fra ældre tid.

 

2. Tabte penge, smykker og andre ting som ikke har historisk vigtighed.

 

1. måde

Der hvor der er potentiale til den største indtjening/gevinst er ved at søge efter danefæ, da det er det som museerne er interesseret i, og man får dermed både den faktiske guldværdi samt den historiske værdi. Alene den faktiske guldværdi kan i tilfælde af et stort guldfund indbringe mange tusinde kroner, derudover kan man også få en pæn portion penge for den eventuelle historiske værdi.

 

At finde et rigtig godt danefæ, kan potentielt beløbe sig til 50.000 kr. og opefter. Så det er måske værd at bruge sin metaldetektor til at lede efter danefæ. Det eneste der er når man søger efter danefæ, det er at der ikke er gevinst hver gang og der kan dermed også gå lang tid før man overhovedet finder noget, hvis man overhovedet finder noget af værdi.

 

2. Måde

At søge efter tabte penge, smykker eller andre genstande, er der ikke lige så mange penge i, set ud fra hvad man kan få for f.eks. et godt danefæ. Derimod er der meget større chance for at finde noget hvis du leder efter penge og smykker, da du som oftest vil lede steder hvor der enten samles mange mennesker eller hvor mange mennesker passerer.

 

At lede efter tabte penge og smykker, er ikke noget som gør en rig, men der kan være gode ekstra penge at finde ved denne hobby. Gode steder at søge efter penge og smykker, er bl.a. på strande som er velbesøgte om sommeren. På gode strande kan man godt tjene 100 kr. i timen hvis ikke mere, alt efter hvad man finder.

 

Finder du smykker, skal du dog være opmærksom på at det er ulovligt at sælge dem via. auktion, du skal derfor henvende dig til det nærmeste hittegodskontor(politistation), hvor du kan afleverer de fundne smykker, du måtte have fundet med din metaldetektor. Det har dog ikke været helt spild af tid at finde alle de smykker, du har nemlig ret til en findeløn på 10 % af værdien på de smykker som du har fundet, eller en findeløn af anden størrelse som hittegodskontoret bestemmer hvis værdien af smykkerne er meget stor.

 

Ved fund af smykker - Læs hvordan du tjener penge på Dusører.

 

 

Udstyr:

For at kunne komme i gang, skal du have:

- Metaldetektor

- Skovl

 

For den mere kræsne metaldetektorist er fornuftigt udstyr:

- Metaldetektor

- Skovl

- Sandsigte(Strand)

- Høretelefoner

- Metaldetektorhandsker

- Taske til metaldetektor

- Taske til fund

- Mini metaldetektor(lokationsdetektor) for nemmere at lokalisere sit fund helt nøjagtigt

 

 

Godt sted at finde en god Metaldetektor samt udstyr

 

Amazon.co.uk

 

 

Opsummering

At metaldetekte, kan være en god måde at få masser af frisk luft og samtidig tjene gode ekstra penge. Det kræver dog en lille investering at komme i gang, men når først man har det mest nødvendige udstyr, så er der ikke noget som holder en tilbage fra at tjene nogle gode og nemme penge med sin metaldetektor. Man skal dog være opmærksom på at visse skove er ejet af staten, og at man må derfor ikke søge der, samt at private ejere skal give en tilladelse til at søge på deres grund før man må søge der.

 

Med hensyn til tilladelser for at søge på strande som er offentlige, så er pengemuligheder.dk af den overbevisning af det er en smule ligegyldigt at have en tilladelse til at gå sådanne steder, da masser af folk og børn hver dag hele sommeren igennem graver i sandet uden tilladelse, men det er op til en selv hvor forsigtig/på hvilken side af loven man ønsker at være.

 

 

Held og lykke med din metaldetektorsøgning!!