Tjen penge på applikationer

Er du programmør eller har du en programmør gemt i dig, hvis ja, så er udvikling af applikationer måske din fremtidige bi- eller hovedindtægtskilde. Med et stigende antal af smartphone brugere, så kan udvikling og salg af apps potentielt være en rigtig god måde at tjene gode penge på. At der er rigtig gode penge i apps, vidner de utallige succeshistorier også om. Har man evnerne, så er det bare med at gøre et forsøg, hvem ved, måske er du den næste succeshistorie.

 

 

Hvad er applikationer??

Applikationer er et softwareprogram, som er udviklet med henblik på at kunne installeres på smartphones eller tablets. Applikationer, kan være alt lige fra et program som kan hjælpe dig med at gøre simple opgaver i hverdagen hurtigere eller nemmere, eller applikationer kan være underholdning i form af spil samt en lang række andre ting, det er stort set kun fantasien som sætter grænsen.

 

 

Hvordan kan man lave en applikation??

 

Step by step

• Have en ide.

• Have en målgruppe.

• Valg af platform - Android vs. iOS (Apple).

• Udvikling - Gør det selv vs. Outsourcing.

• Uploading af den færdige applikation.

• Folk downloader din app, og du begynder at tjene penge.

 

 

Der findes to måder til hvordan man kan lave en applikation.

 

Måde 1

Hvis man ikke selv er i besiddelse af udviklings- eller programmerings evner, så må man købe sig til disse. Der findes en lang række virksomheder, som specialiserer sig i at udvikle applikationer for kunder. At få udviklet en applikation er dog ikke helt billigt, så dette er ikke noget alle vil kunne gøre brug af. Det er dog muligt hos nogle virksomheder, at forhandle en billigere pris mod at virksomheden for procenter i den applikation som du ønsker udviklet.

 

Udviklere kan findes ved google søgning.

 

Måde 2

Hvis man selv har evnerne, eller blot ønsker at prøve kræfter med udvikling af applikationer, så har apple og google begge hvert deres program, som er rigtig gode til udvikling samt programmering af apps. At blive registreret som udvikler, og dermed få adgang til apples og androids marketplaces, koster det dog nogle kroner, apple har en årsafgift, mens android har et engangsbeløb.

 

Apples program findes her og koster 99$ pr. år. - Her

 

Googles program findes her og koster et engangsbeløb på 25$ - Her

 

 

Hvad kan man tjene på at lave en applikation??

Hvis man starter med at se på de rigtig store succeshistorier, så kommer man ikke udenom Angry Birds, som har tjent over 350 mio. kr. siden udgivelse i 2009. En anden succeshistorie er applikationen Wordfeud, som er udviklet af en nordmand og som eftersigende skulle tjene 60.000 kr. om dagen. Trods disse to succeshistorier, så vil mange ikke opnå denne form for succes, men da markedet for apps er så stort, så kan man stadig opnå at tjene gode penge på en applikation.

 

 

Opsummering

Hvis man skal være realistisk, så vil langt de flestes applikationer ikke blive lige så stor en succes som ovenstående, men dette betyder ikke at der ikke er gode penge i at udvikle sin egen applikation. Når alt kommer til alt, så gælder det blot om at have evnerne, heldet eller pengene til at få udviklet en applikation, som folk gider downloade. Hvis man laver noget ordentligt som folk har lyst til at bruge, så skal man nok få succes.

 

Held og lykke med din nye applikation