Tjen penge på ebøger

Er der en forfatter gemt i dig, men er du ikke sikker på at et forlag vil publicere din bog/bøger eller har du ikke selv de nødvendige økonomiske midler til at få trykt tusinde bøger, så er det måske en ebook du skal skrive og publicere selv.

 

Det smarte ved at skrive en ebook, er at du helt selv kan bestemme hvad din bog skal handle om, et forlag kan ikke gå ind og bestemme hvilken retning bogen skal tage, dette kunne forlaget finde på da de jo vil have flest mulige til at købe bogen. Du vil sandsynligvis også have flest mulige til at købe din ebook, men du kan jo så selv bestemme handling og tykkelsen på bogen helt selv, da du kun står til ansvar for salgstallet, selv.

 

 

En anden fordel ved at lave en ebook, er at der stort set ingen omkostninger er forbundet ved at skrive en ebook. I stedet for at sælge din bog i en fysisk butik, som en fysisk bog, så sælger du din bog hos f.eks. amazon.com, som en elektronisk bog hvilket betyder at bogen kan downloades af folk som køber en kopi af den originale ebook. Det smarte er at i en fysisk butik med en fysisk bog, så skulle du investerer i flere bøger efterhånden som butikerne fik solgt dine bøger, og der ville dermed være udgifter forbundet med dit forfatterskab. Med en ebook derimod vil der ikke komme ekstra omkostninger jo flere kopier du får solgt, da det vil være helt gratis at lave uendeligt med kopier af din ebook.

 

 

Hvordan kommer man i gang med en ebook??

Første og fremmest er det en vigtig forudsætning for at skrive en ebook, at du har en overordnet ide om hvilket emne og/eller genre du vil skrive inden for. Dette er det vigtigste at være klar over, inden man begynder på de første sætninger.

 

Når man har en nogenlunde ide om hvilket emne og/eller genre man vil skrive om, så er det rigtig smart at have en tavle eller blackboard, hvor man kan skrive dispositionen af bogen ned. Ved at have skrevet en disposition af handlingen som man forestiller sig bogen skal omhandle, så er det nemmere når man går i gang med skriveprocessen. Dette betyder at man skal arbejde sig hen mod de enkelte delmål, og efterfølgende arbejde sig hen til det endelige mål med bogen.

 

Publiser din ebook

 

 

 

Opsummering

Hvis du har god tid, tålmodighed og en god bog ide, så er der ikke meget der holder dig tilbage fra at begynde skriveriet af din første ebook. Hvem ved, din bog kunne meget vel blive den næste store bestseller. Så det er bare at kaste sig ud i det, der er stort set igen økonomisk grund til at lade være og hvis det ikke går godt med din bog, så ved du efterfølgende at det var godt du ikke fik trykt 5.000 eksemplarer af din bog, men at du i stedet valgte at skrive en ebook, helt omkostningsfrit.

 

 

Held og Lykke med din første ebook samt dit forfatterskab!