Tjen penge på legater

Legater er ofte noget som mange enten ikke er klar over eksisterer samt har en forståelse af hvad de bruges til såvel hvordan man som person kan få del i disse legater. På den anden side, er der de personer som allerede er fuldt ud klar over eksistensen af diverse legater, og disse personer søger derfor ofte i stor stil efter relevante legater. Så hvis du ikke allerede kender til legater, så er her en kort guide til at komme i gang.

 

 

HVAD ER LEGATER?

De som ikke er kender til hvad legater er, så er legater støtte til særlige målgrupper som diverse fonde ønsker at hjælpe. Eksempler på disse målgrupper er enlige forældre som ikke kan få økonomien til at slå an, studerende som måske mangler penge til et udlandsophold eller næsten hvad som helst bliver støttet af diverse fonde.

 

 

HVORDAN SØGER MAN OM LEGATER?

Legater kan søges og dermed findes på en del forskellige måder, længere nede har vi derfor en række links til hjemmesider, hvor det er muligt at søge efter legater eller på anden måde få hjælp i din jagt på disse legater.

 

Fonde, annoncerer en gang i mellem i diverse aviser, og her vil der som regel stå hvem(målgruppen) som de ønsker legatet skal tilkomme. Hvis man opfylder legatens målgruppe, kan man sende et brev hvor i man forklarer hvorfor lige netop du skal komme i betragtning til legatet. Det er vigtigt at huske at man lige som i en jobansøgning skal forsøge at skille sig ud fra mængden, da der kan være en del om udbuddet. Det er derfor vigtigt ikke bare at lave en standard ansøgning som man sender til en række forskellige fonde i håb om at de vil vælge en. Det kan selvfølgelig ske, men pengemuligheder.dk anbefaler at man laver en unik ansøgning pr. gang, pr. fond.

 

Der findes en lang række hjemmeside, hvor man kan søge og dermed finde liste efter liste med legater. Disse sider vil dog som oftest kræve en betaling for at oplyse kontaktdetaljerne på fondene, så man får altså kun af vide hvad legatet prøver at opfylde/tilkomme, uden betaling. Siderne tager ikke høje priser for kontaktdetaljerne, men priserne vil typisk ligge på 10 fondes kontaktdetaljer for 50 kr. uanset hvor mange fondes kontaktdetaljer du vil søge, bliver prisen bare fordoblet eks. 20 fondes kontaktdetaljer koster derfor 100 kr.

 

 

HVOR MEGET KAN MAN BLIVE TILDELT I LEGAT?

Der er så vidt pengemuligheder.dk er klar over, ingen grænser for hvor meget man kan få pr. legat Der er dog beløb som er mere hyppige end andre og typisk vil et legat være på et sted mellem 5.000 kr. og op til 30.000 kr. - de kan dog også sagtens være noget større.

 

 

FIND LEGATER MED NEDENSTÅENDE SIDER:

 

  • legatbogen.dk - Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Vi drømmer om at gøre legatsøgning nemt og effektivt, og om at blive det digitale mødested, hvor de bedste ansøgere møder de rigtige fonde

 

 

OPSUMMERING

Udover at de kræver lidt arbejde for pengene, og det ikke er garanteret at man opnår et legat, så kan det være besværet værd hvis der en dag dumper en check på x antal tusindekroner ind af dørsprækken. Hvis man vælger at købe sine oplysninger og efterfølgende søge diverse legater, så skal man være klar over ikke at købe oplysninger for penge man ikke har råd til at miste. Ved at søge legater, kan man risikere at miste de penge man vælger at købe legatoplysninger for, men udover at bruge lidt penge på at købe kontaktoplysninger, så er der ikke flere udgifter forbundet med at søge legater.

 

Så hvad venter du på, der er masser af penge at hive i land, uden de store udgifter eller helt uden nogle, det sidste man skal være opmærksom på er at legater er skattepligtige, lad dog ikke dette skræmme dig fra at søge, der er stadig mange tusinde kroner som venter på du får fingrene i dem.

 

Held og lykke med din legatjagt!