Tjen penge på private label rights

Hvad er PLR??

PLR, står for Private Label Rights, er en betegnelse for produkter, software og bøger mm. som andre har produceret, udviklet eller skrevet, men som du kan købe rettighederne til. At købe rettighederne til et Private label, betyder dog ikke at du får fuldt ejerskab over det købte, i stedet får du lov af rettighedshaver til f.eks. at kopiere en bog, hvor du efterfølgende kan lave de ændringer i bogen du ønsker, altså ændre omslaget samt ændre navnet på forfatteren til dit eget. Med andre ord, du får et færdigt produkt, som en anden har produceret, udviklet eller skrevet, du betaler derfor for at få en original kopi, som du kan ændre og markedsføre under dit eget navn, altså på samme måde som hvis det var dig der havde lavet det originale produkt til at starte med.

 

Eksempler på PLR:

• Artikler

• Bøger og Ebøger(ebooks)

• Supermarkeder som sælger produkter under eget navn.

 

Dette indlæg vil fokusere på PLR i forhold til artikler og ebøger på Engelsk.

 

 

Hvordan kommer man i gang med PLR??

Det er faktisk relativt nemt at komme i gang med PLR. Alt der kræves for at komme i gang, er at du finder en hjemmeside som sælger artikler eller ebøger. Når du har fundet en hjemmeside som du synes om, så er det en god idé at finde en artikel eller ebog som omhandler noget som du interesserer dig for. Grunden til at du helst skal finde noget som interesserer dig, er at når du skal tjene penge på PLR artikler eller bøger, så er det afgørende at du kan omskrive eller tilføje yderligere til artiklerne eller bøgerne for at skabe større samt unik værdi til disse.

 

For at tjene penge på PLR artikler eller ebøger, kræves det som før nævnt at du køber en rettighed til en artikel eller ebog. Denne rettighed, kan bl.a. købes på en af de hjemmesider som pengemuligheder.dk henviser til. Når du har fundet en hjemmeside og efterfølgende fundet en artikel eller ebog, så foregår det lige som i en hver anden webshop, at du lægger produktet i kurven og betaler for varen. Da der er tale om artikler og ebøger, vil du få tilsendt det købte i en mail, inden for relativ kort tid. Når du har modtaget det købte, er du faktisk klar til at gå i gang.

 

Da pengemuligheder.dk, anbefaler at du køber rettighederne til en artikel eller ebog, som har et emne du selv har interesse i, og/eller viden inden for, går pengemuligheder.dk derfor ud fra at du kan gå i gang med at læse det købte igennem og eventuelt skrive nogle noter til hvor du kunne ændre og tilføje værdi til produktet.

 

Når du har læst din artikel eller ebog igennem, så er det nu du skal arbejde for at få skabt et godt produkt, og dette kræver derfor et par timers arbejde, men som oftest vil den tid man arbejder med produktet også resultere i et bedre produkt. Når du ikke længere kan tilføje og ændre yderligere, må du konstatere at artiklen eller ebogen er klar til salg, dog mangler omslaget at blive ændret. Dette kan gøres i photoshop, men hvis du ikke ligger inde med de store kunstneriske evner, så kan du også betale sig fra det, relativt billigt på f.eks. fiverr.com som kan lave et cover til dig for 5 dollars.

 

Nu da din artikel eller ebog er skrevet og har fået et cover, er du faktisk klar til at begynde at tjene penge på dit køb samt dit arbejde.

 

 

Hvordan kan man tjene penge på PLR??

Der er to måder til at tjene penge på PLR

 

Måde 1

Gør lige som dem du købte din rettighed af, og sælg din artikel eller ebog under dit eget navn, de steder hvor du selv har købt dine PLR artikler eller ebøger. Dette betyder at du sælger din version af det produkt du selv har købt tidligere, denne gang er du blot ejer og sælger derfor dit produkt, til andre som vil i gang med PLR.

 

Måde 2

Den måde som flest dog har gjort brug af, og som man derfor må gå ud fra er den mest profitable, er at uploade sin færdige artikel eller ebog til en online store. I en kendt online store vil der typisk være mange potentielle kunder, så hvis dit produkt blev godt, virker imødekommende ved første øjekast og omhandler noget som andre også interessere sig for, så er dine chancer for at nogle gider købe din artikel eller ebog, faktisk gode.

 

Når du skal sælge din artikel eller ebog i en online store, skal du dog være klar over at de typisk vil tage omkring 30 % af salgsprisen. Dette skyldes at de har en række drifts- såvel markedsføringsomkostninger som skal dækkes ind, og så skal du jo også lige tjene et par kroner selv.

 

På trods af at disse online stores skal have en del af kagen, så er det stadig det bedste sted at sælge sine artikler eller ebøger.

Side hvor man kan købe Private Label Rights artikler og ebøger

 

plrprivatelabelrights.com

 

 

Hvor kan man sælge sine PLR artikler og bøger??

Det er muligt at sælge sine bøger på nedenstående steder, dog skal man være opmærksom på, at hvis ikke man ændre teksten samt billedet på forsiden, så kan man risikere at f.eks. Amazon.com tager din artikel eller ebog af deres store. Dette skyldes at de ønsker unikke artikler samt bøger, så der ikke ligger 30 af den samme bog med 30 forskellige forfattere.

 

iTunes

Amazon

Saxo.dk

 

 

Tip!

Da PLR, ikke har opnået samme udbredelse i Danmark som i f.eks. i USA, kan man med fordel finde engelsk skrevne artikler og ebøger og oversætte dem til Dansk. Dette åbner op for et helt nyt og relativt stort marked, hvor du måske kan blive en af ”first-moverne” som tjener de gode penge, som man har set det i USA.